Home 
 Vakantiewoning 
 Recensies 
 Omgeving 
 Recreatie 
 Prijzen 
 Contact 


De omgeving van Burg-Reuland en ArdennenDe bungalow ligt in een klein plaatsje Weweler aan de rand van het rustieke hoofddorp Burg Reuland met zijn imposante burchtruïne.
In de gemeente Burg-Reuland vindt u over 300 km. goede wandelwegen in een ongerepte natuur.
De omgeving is de scheiding tussen de Ardennen en de Schneeeifel en leent zicht bij uitstek voor prachtige natuurwandelingen en mountain biken. Slager, bakker, friture, ijssalon en diverse restaurants in de buurt aanwezig.

Verder in de buurt:

- Wandelroutes Burg-Reuland, Weiswampach (Luxemburg), Ourvallei, Oberhausen e.o.
- Een natuurmeer (Weiswampach in Luxemburg)
- Partycentrum voor o.a.; Karting, Bowlen, Lasergame, Kinderparadijs, Virtueel schieten, Sumo
- Safaripark “Eifel-Zoo” in Lunebach bij Pronsveld/Prum
- Oorlogsmusea in Diekirch en Ettelbruck
- Openluchtbad en overdekt bad in St. Vith
- Ardenner Cultur Boulevard
- Kegelbanen in Oudler
- Tropisch zwembad “Sunparks” in Vielsalm
- Picknics met zandbak langs de Our voor de kinderen
- Visgelegenheden
- Dierenpark in een prachtig dal in Gondorf bij Bitburg in Duitsland

Verdere informatie hierover vindt u in de informatiemap die in de woning aanwezig is.De Ardennen (bron: Wikipedia):
De Ardennen vormen een bosrijk laaggebergte in oostelijk België (een groot deel van Wallonië), Noord-Luxemburg en een klein stukje aangrenzend Frankrijk. Het is de westelijke uitloper van het Rijnlands leisteenplateau, een massief van leisteen, waartoe ook de Eifel, Hunsrück en de Taunus behoren. Het gebergte is een overblijfsel van de hercynische orogenese en werd 390 tot 300 miljoen jaar geleden gevormd.

De Schnee-Eifel (bron: Wikipedia):
De Sneeuweifel (Duits: Schnee-Eifel) is een laaggebergtelandschap in het westelijke Eifel gebergte in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts aan de grens met de Ardennen (België en Luxemburg).

Burg-Reuland (bron: Wikipedia):
Burg-Reuland (gelegen in de Ardennen) is een Duitstalige gemeente in de provincie Luik in België. De gemeente telt bijna 4000 inwoners. De fusiegemeente is genoemd naar de burcht van Reuland maar het gemeentehuis staat in Thommen. De gemeente wordt gerekend tot de streek Belgische Eifel. In de zuidoostelijke uithoek van de gemeente is het drielandenpunt van België, Duitsland en het Groothertogdom Luxemburg gelegen
In het deelgebied Reuland bevindt zich de ruïne van burcht Reuland als een bezienswaardigheid. Op de plaats waar de huidige ruïne staat, bouwden de Romeinen reeds een kasteel. In het gehucht Weweler bevindt zich de Weweler Mühle. Plaatsen die onder de gemeente Burg-Reuland vallen: Aldringen, Alster, Auel, Bracht, Braunlauf, Diepert, Dürler, Espeler, Grüfflingen, Koller, Lascheid, Lengeler, Maldingen, Malscheid, Maspelt, Oberhausen, Oudler, Ouren, Reuland, Richtenberg, Steffeshausen, Stoubach, Thommen, Weidig, Weisten en Weweler


Weiswampach (bron: Wikipedia):
Weiswampach (Luxemburgs: Wäisswampech) is een gemeente in het Groothertogdom Luxemburg. Het gelijknamige dorp Weiswampach, met 706 inwoners, is de hoofdplaats van de gemeente die 1220 inwoners telt (op 1 januari 2007). Het is gelegen in het noordelijkste puntje van Luxemburg in het Ourdal. De gemeente ligt op een hoogte van 519 meter boven de zeespiegel. Weiswampach ligt deels op een rotsachtige hoogvlakte omgeven met dennenwouden. De gemeente is bestuurlijk ingedeeld in het district Diekirch en het Kanton Clervaux.

Wandelroute GR5 (bron: Wikipedia):
De GR5 wandelroute is een langeafstandswandelpad van Hoek van Holland naar Nice (ca. 2500 kilometer). Vanaf het eindpunt van het Pieterpad, of ten oosten daarvan via Dalhem en Wezet, gaat het pad naar het zuiden richting de Belgische Ardennen door gemeente Burg-Reuland en Ouren. Vervolgens gaat het langs de Luxemburgs-Duitse grens. Ten zuiden van Luxemburg gaat het pad Frankrijk in.

De Our (bron: Wikipedia):
De Our is een zijrivier van de Sûre (Sauer) in het grensgebied van België, Luxemburg en Duitsland . De Our ontspringt in de Hoge Venen op de 653 meter hoge Eichelsberg bij Manderfeld. Verder loopt de rivier zuidwaarts, tot Ouren, een deelgemeente van Burg-Reuland vanwaar zij de grens tussen Duitsland en België vormt. Verderstromend vormt de Our dan de grens tussen Luxemburg en Duitsland, een condominium, dat wil zeggen dat de rivier over de hele breedte tot beide landen behoort. Bij Vianden werd er op de Our een stuwmeer aangelegd. Na 78 km mondt de Our bij Wallendorf in de Sûre (Sauer). Er is in Wallonië nog een tweede rivier met de naam Our maar deze is een bijrivier van de Lesse